Jeg elsker smoothies, og synes især de er ekstra lækre her i sommervarmen. Derfor tænkte jeg, at jeg gerne ville dele med dig, hvad jeg ofte plejer at putte i mine smoothies. Det er egentlig meget simpelt. Jeg kan godt lide simpelt mad, der ikke kræver for meget, hverken af ingredienser eller tid. Så, here it goes :-)

Smoothie med bær:

  • En hånduld frossen blåbær ( kan også være jordbær, eller hindbær )
  • En hel eller ½ frossen banan
  • En stor teskefuld økolgisk kokosolie
  • En scoop planteproteinpulver med vaniljesmag
  • Fyld glasset op med vand / plantemælk så det dækker.
  • Blend din smoothie & NYD den :-)

Nogen gange kan jeg finde på, at variere dem, så jeg også får noget grønt med i. Her kan jeg godt lide at putte en klump frossen spisnat i. Det smager stadig lækkert og så er det skønt, også at få noget grønt i. En halv avocado er også en mulighed. Du kan variere denne smoothie i uendeligheder, og synes det vigtigste er at du prøver dig frem, og ser hvad der virker bedst for dig. Her har du ihvertfald en grundopskrift på en sund og nærende smoothie.

 

 

Smoothies er også super gode til børn, og de kan ofte godt lide dem, fordi de smager dejlig sødt. Det fede er jo, at smoothien er fyldt med sunde nærende råvarer. Jeg må indrømme jeg synes det er vigtigt vi lærer vores børn at spise sund og varieret kost, istedetfor at fylde dem med mad der ingen reel næring har. Det er en vigtig opgave, vi forældre har i, at servere mad som er sundt og nærende, og her tænker jeg at en smoothie er et godt valg. Så fik vi også lige det med ;-)

 

Den grønne smoothie: ( A greenie)

Jeg er personligt selv vild med denne variant, men jeg ved også, at flere synes det lige bliver grønt nok ;-) Men prøv det af og se om ikke det kan være noget for dig. Måske bliver du overrasket og finder ud af, at den faktisk smager ret godt! :-)

Grunden til, at jeg putter planteproteinpulver i mine smoothies er for, at de skal mætte bedre, og så giver det også både en dejlig smag samt en lækker cremet konsistens. Se, det er jo ren win win :-)

Jeg håber du blev inspireret til at komme igang med, at lave sunde lækre smoothies. Husk du kan købe vildt mange gode ting og sunde produkter her hos Helsebixen. Ét af mine favoritsteder at handle.

 

Kærligste hilsner Lena Rose Ørum.

HUSK: at indlægget indeholder reklamelinks (se evt. mere om det under handelsbetingelser)

Skriv et svar